Rezanci z bučno moko

5,00 

Rezance izdelujemo iz iz domače razmaščene bučne moke in pšeničnega zdroba.

Zaradi bučne moke vsebujejo izredno malo ogljikovih hidratov in veliko beljakovin. Poleg tega so bogati s fosforjem, magnezijem, vitamini skupine B ter prehranskimi vlakninami.

Opis

Rezanci z bučno moko

Pridelava bučne moke predstavlja prvi korak pri izdelavi rezancev z bučno moko. Ta korak je bistven, saj bučna moka testeninam podari rahlo oreškast okus in prijetno zeleno barvo.

V naslednjem koraku bučni moki dodamo pšenični zdrob in vodo ter pričnemo s pripravo mase za testenine. Ko so testenine narejene jih sušimo na v lesenem sušilnem stroju s pomočjo prepihovanja hladnega zraka.

Tretji korak pa predstavlja samo pripravo testenin. Pripravijo se lahko kot priloga k mesnim ali ribjim jedem, priloga k solatnem krožniku ali kot dodatek k različnim juham.