Alenka iz okolice Velenja

ŠENTJANŽEVO OLJE IN PIKI INSEKTOV

Živim v prelepem podeželskem okolju, kjer je okrog nas veliko neokrnjene narave. Edina težava, s katero se srečujemo vsako poletje, so nadležni piki komarjev, ki jih je res veliko zaradi bližine stoječe vode. Kljub temu, da imamo v stanovanju v vseh prostorih v vtičnicah sredstva, ki odganjajo komarje, se pogosto zgodi, da se zlasti otroci zbudijo vsi popikani. Eden od sinov ponavadi dobi tudi blago alergijsko reakcijo, tako da okrog pika dobi srbeč in rahlo otekel kolobar. Ta težava je trajala nekaj dni, preden se je koža povsem normalizirala. Odkar uporabljam vaše šentjanževo olje, so težave po pikih bistveno manjše, predvsem pa hitreje minejo. Res sem hvaležna za vaše šentjanževo olje, ki je zelo uporabno, pa še lepo diši!

Metka z Jesenic

SOLATA Z OLIVNIM IN BUČNIM OLJEM

V naši družini smo solate vedno pripravljali s sončničnim oljem. Pred leti sem med dopustom na morju prvič poskusila solato pripravljeno z olivnim oljem. Zdela se mi je okusna in tudi drugi člani družine niso imeli nič proti novemu okusu. Odločila sem se, da tudi doma poizkusim uporabo olivnega olja. Kupila sem ga v Mercatorju, vendar se mi ni zdelo niti približno tako dobro kot na dopustu, zato sem prešla spet na klasične solate s sončničnim oljem. Poskus z olivnim oljem sem ponovila, ko sem za božično darilo dobila steklenico oljčnega olja podjatja Moje domačije. Zdelo se mi je zelo okusno in naravno. Ko sem kasneje izvedela, da se da pri vašem podjetju kupiti tudi bučno olje, sem se odločila, da preizkusim še tega. Za začetek sem se odločila za nakup pollitrske steklenice, saj nisem imela pojma, kako bo družina sprejela nov okus. Ko sem steklenico odprla, je dejansko vsa kuhinja zadišala po bučnem olju. Otroci so bili na začetku nekoliko zadržani predvsem zaradi nove barve solate, vendar so se hitro privadili, tako da si danes solate brez domačega naravnega bučnega olja sploh ne znamo več predstavljati.

Tina iz Radovljice

TEŽAVE S KOŽO, KO SE ODLUŠČIJO KRASTE

Ker sem precej slabokrvna, se mi rane večinoma precej počasi celijo. Ko se odluščijo kraste, koža še dolgo ostane rdečkasta, ob robovih pa trda in boleča. Po zadnji poškodbi, sem ranjeno mesto začela mazati s šentjanževim oljem. Regeneracija kože je bila bistveno hitrejša, tako, da so rdečkasti madeži in trda koža precej hitreje izginili. Priporočam za uporabo.

Jana iz Kopra

BUČNICE KOT PRIGRIZEK IN ZDRAVILO

Mož ima že dlje časa težave s prostato in v neki reviji je prebral članek, da bučnice pomagajo pri lajšanju teh težav. Iz trgovine je prinesel zavitek bučnih semen, ki pa mu po okusu nikakor niso ustrezale. Z znanko sva se pogovarjali o tem, pa mi je svetovala, da se da pri vas dobiti bučna semena z različnimi okusi, med drugim tudi z okusom cimeta. Ta okus je možu bistveno bolj všeč, ostali družinski člani pa prisegamo na pražena in soljena bučna. Doma jih imamo vedno na zalogi in odkar je tako, se je pri nas bistveno zmanjšala poraba čipsa in drugih slanih prigrizkov. Prepričana sem, da jemo bolj zdravo pa tudi okus je odličen.

Tone iz Kranja

RAZDRAŽENA KOŽA PO BRITJU

Verjetno sem eden redkih moških, ki se oglaša s svojim mnenjem. Žena, ki redno uporablja ognjičevo olje za lajšanje vsemogočih tegob, me je pregovorila, naj poskusim uporabiti to olje za umiritev kože po britju, kajti vedno, ko se brijem postane moja koža močno razdražena. Poslušal sem jo in moje težave z rdečo in razdraženo kožo so sedaj bistveno manjše. Bi pa vprašal, če bi se dalo vaše olje dobiti v kakšni obliki družinskega pakiranja (lahko tudi brez razpršilke), saj ga v naši družini res veliko uporabljamo

Nika, Celje

MEHČANJE KOŽE NA PODPLATIH

Naj najprej povem, da sem po naravi zelo nezaupljiva. Naravnost sovražim vse vrste reklam, ki ponujajo kreme, ki delajo čudeže. Sama sem imela dolga leta težave s preveč trdo in odebeljeno kožo na podplatih. Pozimi je koža velikokrat začela dobesedno pokati. Pred približno pol leta mi je prijateljica povedala, da si kožo mehča z ognjičevim oljem. Najprej sem bila precej zadržana, vendar mi je zagotovila, da ne gre za nobeno potegavščino, ker ji je lastnica podjetja Moje domačije gospa Brigita zagotovila, da gre za povsem naraven izdelek. Odločila sem se, da bom vseeno poskusila. Po nekaj dneh uporabe nisem opazila še nobene spremembe, zato sem bila že precej razočarana in sem skoraj prenehala z mazanjem. Ker sem trmasta in varčna Gorenjka, ki ne bi zavrgla nekaj, kar sem plačala, sem seveda olje še naprej uporabljala. Po nekaj več kot enem tednu se je koža začela mehčati, razpoke so izginile, koža je postala spet elastična in neboleča. Takoj sem kupila še eno stekleničko olja, da ga bom imela pri roki vsakič, ko se bodo pojavile težave. Preizkusila se tudi, da olje blagodejno učinkuje na razpokane ustnice.

Ana, Maribor

TEŽAVE Z ROKAMI

Ognjičevo olje
Ognjičevo olje

Zaposlena sem na delovnem mestu, kjer sem pogosto izpostavljena nizkim temperaturam. Z ognjičevim oljem, ki je proizvod vašega podjetja, sem uspešno zmanjšala neprijetne težave, ki so se pojavile vsakokrat, kadar me je dlje časa zeblo v roke. Koža je postala najprej povsem rdeča, ko pa so se roke ogrele, je bila koža povsem izsušena. Po daljši izpostavljenosti mrazu roke vedno operem pod mlačno vodo, nato pa nanesem tanko plast ognjičevega olja in ga vtiram v kožo. Če to počnem zvečer, zaščitim posteljnino tako, da dam na roke tanke bombažne rokavice. Zjutraj koža na rokah izgleda povsem normalna.

Mateja iz Ljubljane

LUŠČENJE KOŽE NA KOMOLCIH IN KOLENIH

Vsako jesen se mi je začela koža na komolcih, občasno pa tudi na kolenih, luščiti. Težave sem poskušala odpraviti z različnimi kremami, ki so imele večinoma samo kratkotrajen učinek, trajne izboljšave pa ni bilo. Če se je koža po nanosu kreme začasno prenehala luščiti, je bila še vedno rdeča in razdražena. Preizkusila sem res veliko mazil, za katere sem dala tudi veliko denarja. Luščenje kože je spremljala tudi srbečica, ki se je zaradi praskanja velikokrat spremenila v pekočo bolečino. Lani jeseni sem začela uporabljati šentjanževo olje iz podjetja Moje domačije. Ko so se pojavili prvi znaki obolenja kože, sem na očiščeno kožo vsak večer nanesla olje in ga nekaj minut nežno vtirala v kožo. Ta postopek sem ponavljala vsak večer do pomladi. Letos sem po dolgih letih pomlad dočakala z zdravo kožo, tako da bom brez skrbi oblekla majice s kratkimi rokavi. Verjemite, da je občutek res fantastičen.