Shop , Category

Domača olja, zdravilna olja in kozmetika

Moje domačije

Oljčno in bučno olje, ter bučna semena

Oljčno olje

Naravno ekstra deviško oljčno olje Moje domačije je pridelano iz oliv Slovenskega primorja. Oljčno olje Moje domačije je proizvod hladnega stiskanja avtohtonih vrst oliv, ki danes rastejo na tem območju; belica, buga, črnica, leccino in pendolino. Ekstra deviško olje siskamo v oljarni Prodan, Nova vas. Kako pridelujemo oljčno olje si lahko ogledate na tej povezavi →

Bučno olje in semena

Bučna semena so pridelana v Ljutomersko-Ormožkem okolišu. Semena lahko dobite v več okusih; naravna, soljena ali z okusom cimenta. Nerafinirano 100% bučno olje Moje domačije je stiskano po tradicionalnih avtohtonih postopkih v v oljarni Beljšak, Mala Nedelja. Kako pridelujemo bučno olje si lahko ogledate na tej povezavi →

Zdravilna in kozmetična olja

Zdravilna in kozmetična olja Moje domačije so narejena iz oljčnega olja in cvetov šentjanževke, ognjiča ter sivke.

Šentjanževo olje

S šentjanževim oljem si lahko pomagamo pri izbruhu herpesa in aken, z njim gladimo hrapavo kožo, umirjamo razdraženost kože po opeklinah ali pikih različnih insektov, tudi pri različnih alergičnih reakcijah in vnetjih kože. Šentjanževo olje povečuje prekrvavitev kože, razkužuje rane in pospešuje celjenje kože. Če ga uporabljamo po sončenju, podaljša obstojnost lepega bronastega tena, lajša težave pri revmi, putiki, razširjenih žilah, bolečinah v ledvenem delu, hrbtenici.

Ognjičevo olje

Ognjičevo olje je poznano po svojih izjemnih protivnetnih lastnostih. Uporablja se za nego občutljive, razdražene, suhe kože. Prav tako je odlično dopolnilna nega za celjenje ran, aken, razjed, krčnih žil, izpuščajev in ekcemov.

Ognjičevo olje s sivko se poleg negovanja kože in masaže uporablja za zaščito pred insekti; vonj sivke odganja mrčeš. Lahko ga uporabljamo tudi za odganjanje klopov in komarjev.

5 najboljših razlogov za nakup in uporabo izdelkov Moje domačije

ker so povsem naravni
ker so izdelani izključno iz slovenskih plodov
ker blagodejno vplivajo na človeško telo
ker nimajo stranskih učinkov
ker so visokokakovostni in cenovno dostopni

New In